search Είσοδος
Οι μετακινήσεις μου

Ασφάλιση Σκαφών Αναψυχής: Για να απολαμβάνετε ταξίδια χωρίς φουρτούνες!

4 Ιουνίου, 2021

Τα σκάφη στη χώρα μας, μικρά ή μεγάλα, δεν χρησιμοποιούνται μόνο ως ιδιωτικό μέσο, αλλά αποτελούν για αρκετούς και πηγή εσόδων. Μεταφέρουν κόσμο και αγαθά, χρησιμοποιούνται για αλιεία και εξορμήσεις και υποστηρίζουν τον τουρισμό σε όλες τις εκφάνσεις του. Λογικό, με δεδομένο ότι στην Ελλάδα κατοικούνται 227 νησιά, ενώ υπάρχουν συνολικά πάνω από 6.000 νησίδες και βραχονησίδες.

Αυτή η έντονη εν πλω δραστηριότητα απαιτεί όμως και την ανάλογη προσοχή, ειδικά σε κατοικημένες περιοχές με αυξημένη κίνηση παράκτια, αλλά και στα λιμάνια, η οποία ειδικά τους θερινούς μήνες αυξάνεται κατακόρυφα. 

Γι’ αυτό το λόγο η ασφάλιση σκαφών είναι υποχρεωτική από το νόμο και κάθε χειριστής σκάφους οφείλει να γνωρίζει τους κανόνες θαλάσσιας κυκλοφορίας και να τους τηρεί υπεύθυνα σε κάθε του πλεύση. Όπως στα οχήματα έτσι και στα σκάφη, η βασική ασφάλιση αφορά την αστική ευθύνη χειριστή σκάφους προς τρίτους και επιβαίνοντες. Το ενδεχόμενο δηλαδή ο ιδιοκτήτης του σκάφους να προξενήσει σωματικές βλάβες, υλικές ζημιές ακόμα και απώλεια ζωής ως αποτέλεσμα λάθους χειρισμού. Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο σκάφους μπορεί βέβαια να προσφέρει προστασία και από πληθώρα άλλων εξίσου σημαντικών και απρόβλεπτων κινδύνων όπως θαλάσσιοι κίνδυνοι, αμέλεια χειριστή, κλοπή και άλλοι, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες.

Ποια σκάφη πρέπει να ασφαλίζονται;

Κάθε σκάφος, ιστιοφόρο ή μηχανοκίνητο, όπως επίσης και κάθε άλλο θαλάσσιο μέσο αναψυχής που θεωρείται ταχύπλοο. Τα ασφαλισμένα κεφάλαια ορίζονται σε 50.000 ευρώ ανά επιβάτη με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ ανά συμβάν. Για τις υλικές ζημιές – όπως και τις περιπτώσεις θαλάσσιας ρύπανσης – το ανώτατο κεφάλαιο υπολογίζεται στις 150.000 ευρώ.

Ασφάλιση Σκάφους Αναψυχής

Για ταξίδια χωρίς φουρτούνες. Ασφαλίστε σωστά το σκάφος σας και νιώστε σίγουροι και ασφαλείς.

Η ιδανική ασφάλιση σκάφους

Η ασφάλιση κάθε σκάφους και το αντίστοιχο ασφάλιστρο διαμορφώνονται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του όπως  το μήκος του, ο τύπος σκάφους, η χρήση του και άλλα. Γι’ αυτόν το λόγο καλό θα ήταν πριν ασφαλίσουμε για πρώτη φορά το σκάφος ή ανανεώσουμε το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, να επικοινωνήσουμε με έναν επαγγελματία Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή προκειμένου να μας συμβουλεύσει ανάλογα. Να εξετάσει, δηλαδή, την περίπτωσή μας και να μας προτείνει την ιδανική ασφάλιση προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ασφάλισης σκάφους ERGO My Yacht που προσφέρει η ERGO Ασφαλιστική, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή σας ή το τμήμα Φροντίδας Πελάτη στο τηλέφωνο 2103705325.

Αξιολογήσεις
(1)

Σχόλια χρηστών (1)

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει πρώτα να συνδεθείτε

Σχετικά άρθρα

Ταξιδιωτική ασφάλιση
Οι μετακινήσεις μου
8 Ιουλίου, 2020

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Τί καλύπτει; Πότε μπορεί να μας φανεί χρήσιμη;   Δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχει δοθεί η επιλογή από ιστοσελίδες που κλείνουμε αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή από τον ταξιδιωτικό μας πράκτορα να κάνουμε και μια προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση. Τί καλύπτει όμως ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης; Και γιατί αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε, να […]

Οδική Βοήθεια στο νησί και στην εξοχή
Οι μετακινήσεις μου
22 Ιουλίου, 2020

Οδική Βοήθεια στο νησί και στην εξοχή

Τί κάνουμε σε περίπτωση που «μείνουμε» σε απομακρυσμένη περιοχή; Οι καλύψεις «Οδική Βοήθεια» και «Φροντίδα Ατυχήματος» είναι ίσως από τις πιο σημαντικές πρόσθετες παροχές στο πρόγραμμα ασφάλισης του οχήματός μας. Παρέχουν επιτόπια εξυπηρέτηση ή μεταφορά του οχήματός μας, σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος και φροντίζουν τις ανάγκες μας, στέλνοντας συνεργάτες του δικτύου τους, σε ολόκληρη […]

Ασφάλιση Προσωπικού Ατυχήματος
Η υγεία μου
1 Αυγούστου, 2019

Ασφάλιση Προσωπικού Ατυχήματος

Mάθετε γιατί τη χρειάζεστε στις καλοκαιρινές σας διακοπές. Ετοιμάζεστε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Έχετε πάει το αυτοκίνητο για service, έχετε ελέγξει ότι η ασφάλειά του δε λήγει σύντομα, έχετε τυπώσει τα εισιτήρια για το καράβι κι έχετε ενημερώσει το ξενοδοχείο για την άφιξή σας. Μισό λεπτό, όμως. Ασφάλιση Προσωπικού Ατυχήματος έχετε κάνει; Είναι εκείνη […]