search Είσοδος
Η επιχείρησή μου

Η Αστική Ευθύνη ασπίδα προστασίας των τουριστικών επιχειρήσεων

5 Ιουλίου, 2021

Ενισχύστε την κίνηση στην επιχείρησή σας εξασφαλίζοντας συμβόλαια Αστικής Ευθύνης.

Το τουριστικό προϊόν «ήλιος και θάλασσα» ανέκαθεν αποτελούσε τον βασικό τομέα δραστηριοποίησης μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Το μεσογειακό κλίμα, η ποικιλία ηλιόλουστων νησιών και όμορφων ακτών, καθώς και η δυνατότητα επιλογής μεταξύ παραδοσιακών και σύγχρονων τουριστικών επιχειρήσεων προσδίδουν επιπρόσθετη αξία στο τουριστικό αυτό προϊόν της χώρας μας.

Όσοι από εσάς δραστηριοποιείστε στον τουριστικό κλάδο και την εστίαση γνωρίζετε ότι ο τομέας αυτός χαρακτηρίζεται από υψηλές απαιτήσεις και όλοι εσείς οι επαγγελματίες καλείστε συνεχώς να αναλαμβάνετε μεγάλες ευθύνες.

Στο σημερινό περιβάλλον, ωστόσο, η επιβίωση των τουριστικών επιχειρήσεων δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού νέα δεδομένα, κυρίως υγειονομικού περιεχομένου, έφεραν τα πάνω κάτω στον κλάδο αυτό, αλλάζοντας τους στόχους και τις προτεραιότητες των επιχειρήσεων.

Αναμφισβήτητα, η πανδημία αποτέλεσε γερό πλήγμα στη δραστηριότητά σας δημιουργώντας γενικότερη αβεβαιότητα καθώς και αστάθεια στον ρυθμό κίνησης των πελατών σας.

Οπότε… πώς μπορείτε να προσελκύσετε ξανά κόσμο στα καταλύματά σας;  

Ένας ασφαλής και σίγουρος τρόπος για να εξασφαλίσετε κίνηση στις επιχειρήσεις σας είναι η θωράκιση της επιχείρησής σας απέναντι σε έκτακτες περιπτώσεις. Η αξιοποίηση ασφαλιστικών καλύψεων σας απαλλάσσει από απρόοπτα γεγονότα ή ανθρώπινα λάθη που μπορεί να συμβούν στην επιχείρησή σας.

Τέτοιου είδους ασφαλιστικές καλύψεις προσφέρονται μέσα από πακέτα Ασφάλισης Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Ξενοδοχείων ή και μεμονωμένα. Συγκεκριμένα, οι ασφαλιστικές αυτές καλύψεις λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας της επιχείρησής σας σε περιπτώσεις όπου υλικές ζημιές, σωματική βλάβη ή και απώλεια ζωής προκληθεί σε τρίτους από άδικες πράξεις ή παραλείψεις δικές σας ή του προσωπικού σας, κατά τη λειτουργία της επιχείρησης στις εγκαταστάσεις της ή και κατά την εκτέλεση των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον τα ασφαλιστήρια συμβόλαια συνδυάζονται και με ασφάλιση νομικής προστασίας, εξασφαλίζεται πλήρως η επιχειρηματική δραστηριότητά σας ενώ, παράλληλα, αποτελούν σήμα κατατεθέν για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Η συνεργασία με tour operators, οι οποίοι αναλαμβάνουν την επικοινωνία και προώθηση τουριστών από τις χώρες τους σε τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, παραμένει στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος τα τελευταία χρόνια.

Οι tour operators, ως τουριστικοί οργανισμοί που παρέχουν υπηρεσίες, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην διαχείριση κινδύνου, αφού σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύουν να χαρακτηριστεί “unfriendly” για τους επισκέπτες η τουριστική επιχείρηση που θα επιλέξουν για συνεργάτη. Και επειδή αυτές οι σχέσεις λειτουργούν πάντα σε επαγγελματικό επίπεδο και απαιτούν δείγματα εμπιστοσύνης, οι περισσότερες εταιρείες ζητούν Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης της επιχείρησης ως ένα δείγμα φερεγγυότητας και εξασφάλισης του πελάτη τους. 

Ειδικά λοιπόν στην περίπτωση ξενοδοχειακών μονάδων, η απάντηση βρίσκεται στην Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Επιχείρησης. Μια εξειδικευμένη ασφάλιση η οποία προστατεύει τις επιχειρήσεις σας από την περίπτωση αμέλειας ή και ατυχήματος. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης της τουριστικής σας επιχείρησης επικοινωνήστε με έναν Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή συνεργάτη της ERGO ώστε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα Αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από τη λειτουργία Ξενοδοχείου – Ενοικιαζόμενων Δωματίων και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις παροχές του.  

Γιατί πολλές φορές μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή.

Αξιολογήσεις
(0)

Σχόλια χρηστών (0)

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει πρώτα να συνδεθείτε

Σχετικά άρθρα

Αστική Ευθύνη Επαγγελματία & Επιχείρησης
Η επιχείρησή μου
6 Οκτωβρίου, 2019

Αστική Ευθύνη Επαγγελματία & Επιχείρησης

Είτε είστε ελεύθεροι επαγγελματίες είτε επιχειρηματίες στόχος σας είναι να δημιουργήσετε το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορείτε να εξασκήσετε το επάγγελμά σας για να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας και να ικανοποιήσετε τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Ένας κακός υπολογισμός ή μια λάθος εκτίμηση, όμως, μπορεί να επηρεάσει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης ή του γραφείου […]

Επιχειρηματικότητα σε περιόδους κρίσης
Η επιχείρησή μου
10 Ιουνίου, 2020

Επιχειρηματικότητα σε περιόδους κρίσης

Πώς εξασφαλίζω την περίπτωση απώλειας εισοδήματος;  Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη προσωπικές ή επαγγελματικές φιλοδοξίες και υποχρεώσεις, οι οποίες μας  παρακινούν, έτσι ώστε να είμαστε παραγωγικοί. Να ικανοποιούμε τα «θέλω μας» και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Τί συμβαίνει όμως στην περίπτωση ενός απρόοπτου περιστατικού; Πώς διαχειριζόμαστε την απότομη διακοπή εργασιών στην επιχείρησή μας; Πολλοί […]