search Είσοδος
Η προστασία μου

Φροντίζουμε τον εαυτό μας , κάνοντας το ετήσιο check up μας!

11 Φεβρουαρίου, 2021

Παρά τις αρκετές δυσκολίες που έφερε η πανδημία στη ζωή μας, μπορούμε να πούμε ότι αποκομίσαμε και κάτι θετικό: να εκτιμούμε και να σεβόμαστε τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική υγεία μας, που πολλές φορές στη ρουτίνα της καθημερινότητας θυσιάζουμε, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις και τις εκκρεμότητές μας. 

Ένα ετήσιο check up και ένας πιο υγιής τρόπος ζωής μπορούν σταδιακά να βελτιώσουν την υγεία μας. Με ένα check up μπορούμε να αποκτήσουμε ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για να έχουμε τη δυνατότητα κάθε χρόνο να συγκρίνουμε τις γενικές εξετάσεις μας και βέβαια να έχουν οι γιατροί μας ένα ιστορικό, σε περίπτωση που χρειαστεί. Παράλληλα, ελαττώνοντας σιγά σιγά τις κακές συνήθειές μας, είτε αυτό λέγεται κάπνισμα είτε κακή διατροφή είτε αλκοόλ, μπορούμε σε συνδυασμό με το check up μας να βλέπουμε και ποσοτικά την πρόοδο των προσπαθειών μας. Ένα ακόμα κίνητρο για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.   

Τι περιλαμβάνει ένα κλασικό check up; Τους παρακάτω ελέγχους:  

Επιπλέον, οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν ετησίως Τεστ ΠΑΠ και βάσει των οδηγιών του γιατρού τους υπέρηχο στήθους ή μαστογραφία. Οι άντρες από την  ηλικία των 50 και μετά θα πρέπει να κάνουν έλεγχο για τον καρκίνο του προστάτη. Και τα δύο φύλα καλό είναι από τα 20 και μετά και ανά δεκαετία να κάνουν έναν έλεγχο καρδιάς.

Ασφάλιση Υγείας

Βάλτε σε πρώτη θέση την υγεία σας. Αποκτήστε προγράμματα που σας προσφέρουν ολοκληρωμένη φροντίδα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το να «επιβραβεύουμε» τον εαυτό μας μετά από μια μέρα σκληρής δουλειάς με λιπαρό φαγητό, αλκοόλ, κάπνισμα και καθιστική ζωή δεν είναι σωστή πρακτική που την «αξίζουμε». Είναι η εύκολη λύση για να αντιμετωπίσουμε προσωρινά το στρες, την κούραση και το άγχος μας, που όμως συσσωρεύεται και εντέλει αποτυπώνεται στις εξετάσεις μας.  

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 30%-50% των περιπτώσεων καρκίνου διεθνώς θα μπορούσε να αποτραπεί, αν υπήρχε η πρόληψη, δηλαδή οι ιατρικές εξετάσεις που οφείλουμε να εντάξουμε στις ετήσιες «υποχρεώσεις» μας. Πολλές ασθένειες θα μπορούσαν, επίσης, να είχαν καλύτερη εξέλιξη και οι ασθενείς να αποφύγουν υπέρμετρη επιβάρυνση της υγείας τους.

Με πανδημία ή χωρίς, η κάθε ηλικία έχει τις χάρες της, τις όμορφες στιγμές της. Για να τις χαρούμε όμως πρέπει να αισθανόμαστε, αλλά και να είμαστε υγιείς. Το δικό μας έργο είναι να εξασφαλίζουμε την υγεία σας. Το δικό σας, να την παρακολουθείτε τακτικά και να την προστατεύετε. Γιατί, όπως είπε και ο Βενιαμίν Φρανκλίνος «ο καλύτερος γιατρός είναι αυτός που δίνει τα λιγότερα φάρμακα». Και αυτό για να το πετύχουμε χρειαζόμαστε την πρόληψη. 

Αξιολογήσεις
(1)

Σχόλια χρηστών (1)

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει πρώτα να συνδεθείτε

Σχετικά άρθρα

Ασφάλιση Υγείας
Η υγεία μου
30 Απριλίου, 2020

Ασφάλιση Υγείας

Μέτρο προστασίας & η επίκαιρη απάντηση στον Covid-19 Η ασφάλιση υγείας είναι ένας έξυπνος τρόπος, εν καιρό πανδημίας, να συνδυάσουμε το αξιόπιστο και έμπειρο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις ευέλικτες και ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Ένα πρόσθετο μέτρο προστασίας, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά στη δημόσια υγεία. Ένας τρόπος […]

Πάρε αθλητικά και φύγαμε
ERGOruns
9 Δεκεμβρίου, 2020

Πάρε αθλητικά και φύγαμε

Που μπορούμε να φτάσουμε μέσα από μικρές καθημερινές συνήθειες που μέχρι τώρα σνομπάραμε ή πάντα λέγαμε ότι θα έχουμε χρόνο στο μέλλον να τις εντάξουμε στη ζωή μας; Σίγουρα σε μία βελτιωμένη, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά, εκδοχή του εαυτού μας.  Μήπως ήρθε, λοιπόν, η ώρα να κάνουμε τώρα την αλλαγή; Άσε κάτω τον καφέ […]