search Είσοδος
Η προστασία μου

Καλοκαιρινές διακοπές και ταξιδιωτική ασφάλιση

19 Ιουλίου, 2021

Πώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ασφαλείς μετακινήσεις εντός και εκτός της χώρας;

Το καλοκαίρι έφτασε, η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει και λίγο ή πολύ όλοι κάπου θέλουμε να πάμε. Όμως, με την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας, οι περισσότεροι προβληματίζονται για το πώς μπορούν να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους με ασφάλεια και τηρώντας, παράλληλα, τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Θεωρητικά, οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πιο ασφαλείς να ταξιδεύουν εντός και εκτός της χώρας. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ακολουθούνται τα μέτρα προφύλαξης, όπως η τήρηση αποστάσεων, η χρήση μάσκας και η σωστή και συχνή υγιεινή των χεριών.  

Ειδικά για τις μετακινήσεις στο εξωτερικό, ανάλογα τη χώρα που θέλουμε να επισκεφτούμε, οι προϋποθέσεις ποικίλουν και διαφοροποιούνται σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της κάθε χώρας.   

Είτε το ταξίδι μας αφορά επαγγελματικούς σκοπούς είτε αναψυχής, η λύση στην εύκολη μετακίνηση χωρίς περιορισμούς, είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού μας.  

Ένα επίσημο έγγραφο, διεθνώς αναγνωρισμένο, που μπορούμε να αποκτήσουμε με την ολοκλήρωση και των 2 δόσεων του εμβολίου (εφόσον πρόκειται για τα εμβόλια 2 δόσεων)  και έχοντας συμπληρώσει 2 εβδομάδες μετά την τελευταία δόση. 

Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε το εν λόγω πιστοποιητικό; 

Επισκεπτόμαστε τη σελίδα της κυβέρνησης www.gov.gr κι επιλέγουμε «Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19». Στη συνέχεια, διαβάζουμε τις οδηγίες και εισερχόμαστε στην υπηρεσία για να συμπληρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία και τέλος, να λάβουμε σε ηλεκτρονική μορφή ή να εκτυπώσουμε το σχετικό έγγραφο.     

Ωστόσο, καλό θα ήταν, προτού οργανώσουμε το ταξίδι μας σε χώρα του εξωτερικού, να ενημερωθούμε από τον ταξιδιωτικό μας πράκτορα ή εναλλακτικά να διαβάσουμε online για τις πιο πρόσφατες αποφάσεις και μέτρα κατά του covid-19 που ισχύουν στον τελικό μας προορισμό, καθώς οι συγκεκριμένες αποφάσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλη μεταβλητότητα. 

Επιπροσθέτως του εμβολιασμού, για να νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια και να προστατευτούμε από οτιδήποτε απρόοπτο μπορεί να συμβεί στο ταξίδι μας μην ξεχάσουμε την ταξιδιωτική ασφάλισή μας. Όπως και όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστήρια συμβόλαια, η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν επηρεάζεται από τον εμβολιασμό μας ούτε απαιτεί κάποια σχετική ενημέρωση στην Ασφαλιστική μας εταιρεία κατά την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού μας. 

Οπότε, μπορούμε κανονικά και άφοβα να ασφαλίσουμε το ταξίδι μας επιλέγοντας το ιδανικό για εμάς από τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης της ERGO. Τα ολοκληρωμένα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης ERGO προσφέρουν σιγουριά σε κάθε ταξίδι, καλύπτοντας περιπτώσεις ατυχημάτων που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη ολική ή μερική ανικανότητα, αλλά και πιο απλούς κινδύνους, όπως απώλεια αποσκευών ή ζημιά από προκαταβολές που δεν επιστρέφονται.   

Η ταξιδιωτική ασφάλιση μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού μας αποτελούν τις δικλίδες ασφαλείας προκειμένου να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταξιδιωτική ασφάλισή σας επικοινωνήστε με έναν Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή συνεργάτη της ERGO, ώστε να ενημερωθείτε για το πρωτοποριακό ασφαλιστικό πρόγραμμα ERGO My Travel, που σκοπό έχει να καλύψει τις ανάγκες σας είτε είστε ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου είτε μεμονωμένος ταξιδιώτης ή ομάδα ταξιδιωτών.

Αξιολογήσεις
(4)

Σχόλια χρηστών (4)

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει πρώτα να συνδεθείτε

Σχετικά άρθρα

Οδική Βοήθεια στο νησί και στην εξοχή
Οι μετακινήσεις μου
22 Ιουλίου, 2020

Οδική Βοήθεια στο νησί και στην εξοχή

Τί κάνουμε σε περίπτωση που «μείνουμε» σε απομακρυσμένη περιοχή; Οι καλύψεις «Οδική Βοήθεια» και «Φροντίδα Ατυχήματος» είναι ίσως από τις πιο σημαντικές πρόσθετες παροχές στο πρόγραμμα ασφάλισης του οχήματός μας. Παρέχουν επιτόπια εξυπηρέτηση ή μεταφορά του οχήματός μας, σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος και φροντίζουν τις ανάγκες μας, στέλνοντας συνεργάτες του δικτύου τους, σε ολόκληρη […]

Ασφάλιση Σκαφών Αναψυχής: Για να απολαμβάνετε ταξίδια χωρίς φουρτούνες!
Οι μετακινήσεις μου
4 Ιουνίου, 2021

Ασφάλιση Σκαφών Αναψυχής: Για να απολαμβάνετε ταξίδια χωρίς φουρτούνες!

Τα σκάφη στη χώρα μας, μικρά ή μεγάλα, δεν χρησιμοποιούνται μόνο ως ιδιωτικό μέσο, αλλά αποτελούν για αρκετούς και πηγή εσόδων. Μεταφέρουν κόσμο και αγαθά, χρησιμοποιούνται για αλιεία και εξορμήσεις και υποστηρίζουν τον τουρισμό σε όλες τις εκφάνσεις του. Λογικό, με δεδομένο ότι στην Ελλάδα κατοικούνται 227 νησιά, ενώ υπάρχουν συνολικά πάνω από 6.000 νησίδες […]

Η Αστική Ευθύνη ασπίδα προστασίας των τουριστικών επιχειρήσεων
Η επιχείρησή μου
5 Ιουλίου, 2021

Η Αστική Ευθύνη ασπίδα προστασίας των τουριστικών επιχειρήσεων

Ενισχύστε την κίνηση στην επιχείρησή σας εξασφαλίζοντας συμβόλαια Αστικής Ευθύνης. Το τουριστικό προϊόν «ήλιος και θάλασσα» ανέκαθεν αποτελούσε τον βασικό τομέα δραστηριοποίησης μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Το μεσογειακό κλίμα, η ποικιλία ηλιόλουστων νησιών και όμορφων ακτών, καθώς και η δυνατότητα επιλογής μεταξύ παραδοσιακών και σύγχρονων τουριστικών επιχειρήσεων προσδίδουν […]