search Είσοδος
Η υγεία μου

Ομαδική ασφάλιση: Μια σημαντική παροχή για τον εργαζόμενο και την εταιρεία

26 Νοεμβρίου, 2021

Αναμφίβολα, κυρίως μετά την έναρξη της πανδημίας, ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων έχει αλλάξει, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν στις αναδυόμενες ανάγκες της αγοράς. Οι διοικήσεις των επιχειρήσεων καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τα εργασιακά τους μοντέλα, να δώσουν νέα κίνητρα στους εργαζομένους τους και να αναβαθμίσουν τα μοντέλα λειτουργίας τους προκειμένου να προσελκύσουν νέους και ειδικευμένους ανθρώπους.

Τα ευέλικτα προγράμματα εργασίας, η άδεια με αποδοχές και η ασφάλιση υγείας αποτελούν τις πιο σημαντικές παροχές για τους εργαζόμενους. Μια εταιρεία, για να διατηρήσει τους εργαζομένους της αλλά και να προσελκύσει νέους,  θα πρέπει να παρέχει, πλέον, έναν καλό συνδυασμό αποδοχών και πρόσθετων παροχών ανάλογα με τις ανάγκες των εργαζομένων.

Τα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ, όχι μόνο για τις παροχές που δίνουν στους εργαζόμενους αλλά και γιατί αποτελούν στοιχείο που ενισχύει τον δεσμό ανάμεσα στους ανθρώπους μίας επιχείρησης. Αποτελούν ένα διαχρονικό εργαλείο έμπρακτης ψήφου εμπιστοσύνης με πολλαπλά οφέλη για τον εργαζόμενο και τον εργοδότη.

Τα ασφαλιστικά αυτά προγράμματα είτε συμπληρώνουν την ατομική ασφάλιση υγείας ή το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του εργαζομένου, είτε του παρέχουν πρόσβαση στις εναλλακτικές υπηρεσίες των ιδιωτικών υποδομών και υπηρεσιών υγείας αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσει πώς λειτουργούν τα αποταμιευτικά προγράμματα συνταξιοδότησης.

Ποια τα οφέλη για τον εργαζόμενο:

Νοσηλείες ετήσιες ή ανά περιστατικό που φτάνουν τις 10.000 – 20.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι, σε περίπτωση ενός ατυχήματος που χρειαστεί νοσηλεία ή επέμβαση, ο εργαζόμενος μπορεί να απευθυνθεί σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο και να διαχειριστεί το πρόβλημα της υγείας του άμεσα, με τον τρόπο που επιθυμεί καθώς και τον θεράποντα γιατρό που θα επιλέξει. Επιπλέον, τα ομαδικά ασφαλιστήρια έχουν επιδόματα, όπως, λόγου χάρη, το επίδομα γέννησης που κυμαίνεται συνήθως σε 800 – 1.000 ευρώ ή το επίδομα μη χρήσης του συμβολαίου, σε περίπτωση που υπάρξει νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο. Επίσης, παρέχουν τη δυνατότητα ετησίων διαγνωστικών εξετάσεων αλλά και επισκέψεων σε γιατρούς

Στις καλύψεις των ομαδικών προγραμμάτων περιλαμβάνεται και η ασφάλιση για αναπηρίες ή απώλεια ζωής, που σημαίνει ότι, αν μετά από μία ασθένεια ή ένα ατύχημα ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να εργαστεί ή χάσει τη ζωή του, θα υπάρξει αποζημίωση βασισμένη σε συγκεκριμένο κεφάλαιο που θα στηρίξει τον ίδιο ή την οικογένειά του, εφόσον δεν είναι πλέον στη ζωή.

Προκειμένου να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη προστασία, τα ομαδικά συμβόλαια υγείας συνδυάζονται με τα αντίστοιχα ατομικά. Με τον κατάλληλο συνδυασμό ομαδικών και ατομικών συμβολαίων υγείας, ο εργαζόμενος μπορεί να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή κάλυψη.

Με 100% συμμετοχή χρηματοδότησης του εργοδότη ή συνδυαστικά με τη συμμετοχή του εργαζομένου, τα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα αποτελούν αποταμιευτικά κεφάλαια, τα οποία επενδύονται από την ασφαλιστική εταιρεία συνήθως σε εγγυημένα επιτόκια ή αμοιβαία κεφάλαια προσφέροντας μικρή αλλά σταθερή απόδοση. Σε πολλές περιπτώσεις, οι κάτοχοι τέτοιων ασφαλιστηρίων συμβολαίων έχουν τη δυνατότητα έκτακτων καταβολών στο λογαριασμό τους αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο το κεφάλαιο που επενδύουν.  

Ποια τα οφέλη για τον εργοδότη:

Οι περισσότεροι εργοδότες διατηρούν τα ομαδικά προγράμματα υγείας ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, καθώς αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχουν για τους εργαζομένους τους. Ένα συμβόλαιο ομαδικής ασφάλισης προσφέρει επιπρόσθετη ασπίδα προστασίας για τον εργαζόμενο αλλά και την οικογένειά του, ενώ η δυνατότητα παροχής επιπρόσθετου συνταξιοδοτικού προγράμματος δίνει μεγαλύτερη σιγουριά για το μέλλον, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την ικανοποίησή του με την εταιρεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος με αυξημένη πιστότητα και αποδοτικότητα των εργαζομένων.

Ποια τα οφέλη των ομαδικών ασφαλίσεων για τις εταιρείες:

Τα ομαδικά προγράμματα ασφάλισης:

Η ομαδική ασφάλιση αποτελεί μία επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό καταδεικνύοντας το ενδιαφέρον της εταιρείας για τους εργαζομένους της.  Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η ικανοποίηση των εργαζομένων και η αποδοτικότητά τους καθώς και δημιουργείται καλύτερο εργασιακό κλίμα. Επιπλέον, η εταιρεία επιβεβαιώνει την κοινωνική προσφορά της και την προσαρμογή στα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, που επικεντρώνονται στον συνδυασμό αποδοχών και επιπρόσθετων παροχών με στόχο την προσέλκυση και διακράτηση ταλέντων.

Ομαδική Ασφάλιση

Βασικός παράγοντας επιτυχίας κάθε επιχείρησης είναι οι άνθρωποί της.

Είναι σημαντικό, όμως, η εταιρεία να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης, ώστε οι παροχές να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων καθώς και να ικανοποιούν άλλα εξίσου σημαντικά κριτήρια αναφορικά με τη διάρκεια του προγράμματος, το κόστος που είναι διατεθειμένη να αναλάβει κ.λπ. Οι εξειδικευμένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της ERGO είναι σε θέση να διαμορφώσουν το ιδανικό πρόγραμμα για την εταιρεία σας πραγματοποιώντας ολοκληρωμένη μελέτη της εταιρείας, των αναγκών και των δυνατοτήτων της, δίνοντας στο ανθρώπινο δυναμικό σας την αξία που του ταιριάζει.

Αξιολογήσεις
(0)

Σχόλια χρηστών (0)

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει πρώτα να συνδεθείτε

Σχετικά άρθρα

Ασφάλιση Υγείας
Η υγεία μου
30 Απριλίου, 2020

Ασφάλιση Υγείας

Μέτρο προστασίας & η επίκαιρη απάντηση στον Covid-19 Η ασφάλιση υγείας είναι ένας έξυπνος τρόπος, εν καιρό πανδημίας, να συνδυάσουμε το αξιόπιστο και έμπειρο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις ευέλικτες και ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Ένα πρόσθετο μέτρο προστασίας, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά στη δημόσια υγεία. Ένας τρόπος […]

Ασφάλιση υγείας στην περιφέρεια
Η υγεία μου
27 Ιουλίου, 2021

Ασφάλιση υγείας στην περιφέρεια

Ο σωστός προγραμματισμός και η πρόληψη σύμμαχος στην υγεία μας Αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη χώρα μας, θα λέγαμε ότι είναι ορεινή, με τεράστια ακτογραμμή και κατάσπαρτα νησιά, απλωμένα στα πελάγη που βρέχουν την Ελληνική χερσόνησο. Μία πραγματικά πλούσια γεωμορφολογία, που συνθέτει μερικά από τα πιο ωραία τοπία στον κόσμο, δημιουργώντας, όμως, ένα βασικό […]

Η σημασία της πρόληψης στην υγεία
Η υγεία μου
7 Απριλίου, 2021

Η σημασία της πρόληψης στην υγεία

Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση… το καλύτερο δώρο για την υγεία μας! Τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο, οι εξελίξεις που έχουν παρατηρηθεί στον τομέα της υγείας τον 21ο αιώνα μπορούν να θεωρηθούν πραγματικά σημαντικές. Πιο συγκεκριμένα, η ραγδαία πρόοδος της ιατρικής επιστήμης έχει συντελέσει στη βαθύτερη κατανόηση των ασθενειών, εστιάζοντας σε αποτελεσματικότερες μεθόδους […]