search Είσοδος
Τα νέα μου

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2021

8 Μαρτίου, 2021

Φέτος επιλέγουμε την πρόκληση!

Για να αλλάξουμε οτιδήποτε στη ζωή μας προς το καλύτερο, πρέπει να το προκαλέσουμε, να το αναζητήσουμε και να παλέψουμε για να το εξασφαλίσουμε, όσο δεδομένο ή προφανές και να μας φαίνεται. Kαι φυσικά, να φροντίσουμε να το συντηρήσουμε και να κρατήσουμε τη «φλόγα» της ενημέρωσης αναμμένη, ειδικά προς τους νέους. Να μην επαναπαυτούμε επειδή τα… «καταφέραμε».

Η διατήρηση των δικαιωμάτων μας – όποια και αν είναι αυτά – είναι ένας αγώνας αέναος. Αυτό είναι και το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.

#ChooseToChallenge 

Να επιλέξουμε την πρόκληση που θα φέρει την αλλαγή προς μία πιο δίκαιη κοινωνία και για τα δύο φύλα. Μια πρόκληση γνώριμη από τις περισσότερες σύγχρονες γυναίκες που προκαλούν καθημερινά τους εαυτούς τους, για να παραμένουν ανταγωνιστικές στο εργασιακό τους περιβάλλον, να είναι παρούσες στις ανάγκες των παιδιών τους και παράλληλα να υποστηρίζουν το ρόλο τους στην οικογένεια, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί με τα στερεότυπα της εποχής. 

Η φετινή καμπάνια ζητά από γυναίκες και άνδρες ολόκληρου του κόσμου να συμμετέχουν ενεργά στον εορτασμό των γυναικείων κατορθωμάτων, στην ενημέρωση του κόσμου για τα γυναικεία δικαιώματα, στις πολιτικές κουβέντες που αφορούν την ισότητα των φύλων και στην υποστήριξη οργανισμών και ΜΚΟ, που υποστηρίζουν ενεργά τις ανάγκες του γυναικείου φύλου. 

Πώς θα το κάνουμε πράξη αυτό; Ενημερώνοντας τις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια δική μας φωτογραφία με υψωμένο χέρι και ανοιχτή παλάμη, συνοδευόμενη από τα hashtags #ChooseToChallenge και #IWD2021. Μια συμβολική κίνηση που δείχνει την υποστήριξη στον αγώνα που γίνεται για την καταπολέμηση της ανισότητας και των στερεοτύπων. 

Για να συμβάλουμε, όμως, σε αυτή την προσπάθεια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον εαυτό μας και να θυσιάζουμε τις προσωπικές και βασικές ανάγκες μας. Οφείλουμε να αγαπάμε αυτό που είμαστε και να επιδιώκουμε αυτό που θέλουμε να γίνουμε. Να προλαμβάνουμε για την προστασία όχι μόνο των δικαιωμάτων μας, αλλά και για της υγείας και της ζωή μας. Να κάνουμε επιλογές που θα προστατεύουν όλα όσα έχουν αξία για εμάς και να διαλέγουμε αξιόπιστους συμμάχους, που στη δύσκολη στιγμή θα είναι δίπλα μας.

Προλαμβάνουμε, φροντίζουμε, ασφαλίζουμε, για να έχουμε. Επιλέγουμε την πρόκληση και υποστηρίζουμε το έργο της παγκόσμιας ημέρας γυναίκας, υψώνοντας το χέρι μας για ένα καλύτερο αύριο, όπου οι ανισότητες θα υπάρχουν μόνο στα βιβλία της παλιότερης ιστορίας. 

Το έργο κάθε γυναίκας έχει μεγάλη αξία.

Το δικό μας έργο είναι να το διατηρήσουμε σταθερό.

Αξιολογήσεις
(1)

Σχόλια χρηστών (1)

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει πρώτα να συνδεθείτε

Σχετικά άρθρα

Ασφάλιση Υγείας
Η υγεία μου
30 Απριλίου, 2020

Ασφάλιση Υγείας

Μέτρο προστασίας & η επίκαιρη απάντηση στον Covid-19 Η ασφάλιση υγείας είναι ένας έξυπνος τρόπος, εν καιρό πανδημίας, να συνδυάσουμε το αξιόπιστο και έμπειρο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις ευέλικτες και ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Ένα πρόσθετο μέτρο προστασίας, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά στη δημόσια υγεία. Ένας τρόπος […]

Διεθνής ημέρα εκπαίδευσης
Τα νέα μου
4 Φεβρουαρίου, 2021

Διεθνής ημέρα εκπαίδευσης

Ας κάνουμε την εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια παιχνίδι σε μία σχολική αυλή. H Μαλάλα Γιουσαφζαί, η νεότερη σε ηλικία κάτοχος βραβείου Νόμπελ στον κόσμο (Νόμπελ Ειρήνης), στην ομιλία της το 2013 στη συνέλευση των Νέων, στην έδρα του ΟΗΕ της Νέας Υόρκης, είχε πει τη χαρακτηριστική φράση «Ένα παιδί, ένα βιβλίο, ένας δάσκαλος και […]

Ημέρα της Μητέρας
Τα νέα μου
11 Μαΐου, 2020

Ημέρα της Μητέρας

Έργο σας, η οικογένεια σας. Το δικό μας έργο, η προστασία της. Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, ο κόσμος γιορτάζει τη μητρότητα. Αναγνωρίζει το έργο της μητέρας και κάνει ένα «διάλειμμα» από την καθημερινότητά του, για να της πει «Ευχαριστώ».  Ευχαριστώ στη μητέρα, που φροντίζει να προστατέψει την οικογένειά της, που δε σταματά να νοιάζεται […]

Φροντίζουμε τον εαυτό μας , κάνοντας το ετήσιο check up μας!
Η προστασία μου
11 Φεβρουαρίου, 2021

Φροντίζουμε τον εαυτό μας , κάνοντας το ετήσιο check up μας!

Παρά τις αρκετές δυσκολίες που έφερε η πανδημία στη ζωή μας, μπορούμε να πούμε ότι αποκομίσαμε και κάτι θετικό: να εκτιμούμε και να σεβόμαστε τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική υγεία μας, που πολλές φορές στη ρουτίνα της καθημερινότητας θυσιάζουμε, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις και τις εκκρεμότητές μας.  Ένα ετήσιο […]