search Είσοδος
Η κατοικία μου

Πώς προστατεύουμε το σπίτι μας από τον κίνδυνο της κλοπής

27 Αυγούστου, 2021

Αν και η πανδημία «φρέναρε» τη δραστηριότητα των επιτηδείων στις διαρρήξεις κατοικιών – κυρίως λόγω της προτροπής των αρμόδιων αρχών στον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις του – το ενδεχόμενο παραμένει υπαρκτό και δυστυχώς κατάλοιπο της κοινωνίας μας. 

Οι «μοντέρνοι» διαρρήκτες φαίνεται πλέον ότι είναι πολύ πιο οργανωμένοι, αφού χρησιμοποιούν τα social media για να παρακολουθούν τους στόχους τους και κάνουν χρήση της τεχνολογίας για να ξεκλειδώνουν σπίτια. Επιπλέον, δεν διστάζουν να δημιουργούν «κομπίνες» μέσω τηλεφώνου ή ακόμα και χτυπώντας το κουδούνι της εξώπορτάς μας προκειμένου να μας απομακρύνουν από τις κατοικίες μας είτε για να εισβάλουν και να κλέψουν ότι προλάβουν είτε ακόμα και για να μας ληστέψουν επί τόπου.   

Εμείς από πλευράς μας πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και πιο προσεκτικοί. 

Είναι σημαντικό να μην δίνουμε πληροφορίες μέσω τηλεφώνου σε αγνώστους που δηλώνουν ότι μας καλούν από κάποια γνωστή ΔΕΚΟ για τυχόν εκκρεμότητα ή εργασίες, να μην ανοίγουμε την εξώπορτά μας σε μη προγραμματισμένα ραντεβού με τεχνικούς, συμβούλους, διανομείς και courier που δεν γνωρίζουμε ή δεν περιμένουμε και το κυριότερο να μην κοινοποιούμε συχνά την προσωπική μας ζωή στα social media. Ειδικά τα λεγόμενα «check in» σε μαγαζιά εστίασης, ξενοδοχεία, νησιά και χώρες του εξωτερικού μπορεί να ενθουσιάζουν τους διαδικτυακούς μας φίλους όμως κρύβουν πολλούς κινδύνους καθώς υποδεικνύουν στους κακοπροαίρετους ότι λείπουμε από το σπίτι μας.    

Τι μέτρα προστασίας μπορούμε να λάβουμε;

Πρώτα απ’ όλα η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας. Και όταν λέμε τεχνολογία δεν αναφερόμαστε μόνο σε ψηφιακά μέσα όπως ένα σύστημα συναγερμού και κάμερες ασφαλείας αλλά και σε μια κλειδαριά νέας γενιάς ή νέα αλουμίνια εξελιγμένου κλειδώματος με ρολά ασφαλείας. Μέτρα που αποδεδειγμένα ενισχύουν την θωράκιση του σπιτιού μας ενώ παράλληλα μειώνουν το κόστος ασφάλισης της κατοικίας μας καθώς η ασφαλιστική αναγνωρίζει τα προληπτικά μέτρα που έχουμε λάβει. Σύμμαχός μας λοιπόν είναι και η ασφαλιστική εταιρεία μας, η οποία αναλαμβάνει τον κίνδυνο όταν παραβιαστεί η ιδιοκτησία μας με βίαια και δυναμικά μέσα. Σε αυτή την περίπτωση, μας αποζημιώνει τόσο για τις ζημιές στην κατοικία μας – συνέπεια της παραβίασης – όσο και για τα αντικείμενα αξίας τα οποία – έχουμε δηλώσει κατά τη σύναψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και – έχουν κλαπεί.   

Τι πρέπει να προσέχουμε όμως όταν ασφαλίζουμε την ιδιοκτησία μας;

Παρακάτω ακολουθούν 5 χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με την ασφάλιση κατοικίας για κλοπή:

Η ασφάλιση κατοικίας αποτελεί μία έξυπνη πρόταση για την προστασία του σπιτιού μας καθώς το θωρακίζει από τον πιο απλό έως τον πιο σύνθετο κίνδυνο.  Θα πρέπει να το ασφαλίσουμε σωστά για να νιώθουμε κι εμείς ασφαλείς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση κατοικίας για κλοπή μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή συνεργάτη της ERGO, ώστε να ενημερωθείτε για τα προγράμματα ERGO My Home και να σας προτείνει το πρόγραμμα εκείνο που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.

Αξιολογήσεις
(0)

Σχόλια χρηστών (0)

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει πρώτα να συνδεθείτε

Σχετικά άρθρα

Μικρά μυστικά στην Ασφάλιση Κατοικίας
Η κατοικία μου
29 Οκτωβρίου, 2019

Μικρά μυστικά στην Ασφάλιση Κατοικίας

Το σπίτι μας είναι το προσωπικό μας καταφύγιο. Είναι το μέρος που μας προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά και ένα από τα σημαντικότερα αλλά και πιο «προσωπικά» περιουσιακά μας στοιχεία. Ένα αγαθό πολύτιμης οικονομικής, αλλά και συναισθηματικής αξίας που στεγάζει τα όνειρα, τις χαρές, τις αναμνήσεις και τις πιο σημαντικές μας στιγμές. Γι’ αυτό απαιτείται η […]

Τα «πρέπει» και τα «μη» σε ένα σεισμό
Η κατοικία μου
25 Σεπτεμβρίου, 2020

Τα «πρέπει» και τα «μη» σε ένα σεισμό

Για να λειτουργήσουμε με ασφάλεια όταν και αν χρειαστεί. Ζούμε στην Ελλάδα. Σε έναν επίγειο παράδεισο, διεθνή τουριστικό προορισμό, που εμάς, τους πολίτες αυτής της χώρας, δεν σταματά να μας συναρπάζει, ενώ παράλληλα κάθε χρόνο ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες της. Κάθε παραμύθι όμως έχει και το «δράκο» του και στην περίπτωση της Ελλάδας, […]

Φυσικές καταστροφές
Η κατοικία μου
19 Νοεμβρίου, 2020

Φυσικές καταστροφές

Δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, μπορούμε όμως να μειώσουμε τις καταστροφικές τους συνέπειες. H Γενική Συνέλευση του OHE συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα του αντίκτυπου των φυσικών καταστροφών τόσο στην κοινωνία, όσο και την οικονομία προχώρησε το 1989 ακόμα και στη θεσμοθέτηση Διεθνούς Ημέρας Φυσικών Καταστροφών, με στόχο να ξεκινήσουν να γίνονται συζητήσεις σχετικά με αυτό το […]