search Είσοδος
Τα νέα μου

Προετοιμασία και ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά πριν.. χτυπήσει το κουδούνι

3 Σεπτεμβρίου, 2021

Καθώς είμαστε πλέον στην εποχή του φθινοπώρου, η καθημερινότητά μας σιγά σιγά αλλάζει. Οι διακοπές για τους περισσότερους τελείωσαν, επιστρέψαμε στις δουλειές μας και σε λίγο τα σχολεία ξεκινούν καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες των παιδιών. Έτσι, λοιπόν, θα μπούμε όλοι πάλι σε πρόγραμμα.

Φέτος, στις 13 Σεπτεμβρίου τα παιδιά θα φορέσουν τις τσάντες τους- υποχρεωτικά τις μάσκες τους- και θα ξεκινήσουν τη νέα εκπαιδευτική χρονιά αλλά και τα φροντιστήρια και τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Όμως, τι προληπτικά μέτρα πρέπει να πάρουμε σε ό,τι αφορά την υγεία των παιδιών μας; 

Καλό είναι πριν ξεκινήσει το σχολείο να έχουμε κάνει στα παιδιά ένα γενικό ιατρικό έλεγχο. Ένας τυπικός προληπτικός έλεγχος είναι σημαντικός ώστε να προλαμβάνουμε τυχόν θέματα υγείας πριν ακόμα γίνουν εμφανή. Γι’ αυτό πρέπει να επισκεφτούμε τον παιδίατρό μας, ο οποίος θα ακροαστεί το παιδί, θα ελέγξει τα εμβόλιά του, θα κάνει ακουολογικό, στοματικό και οφθαλμικό έλεγχο, σωματομετρικές μετρήσεις (ύψος, βάρος), κλινική εξέταση στο δέρμα, την σπονδυλική στήλη και την περιοχή της κοιλιάς. Οι εξετάσεις στα παιδιά σχολικής ηλικίας περιλαμβάνουν επίσης και καρδιολογικό έλεγχο, καθώς τα παιδιά ξεκινούν και πάλι αθλητικές δραστηριότητες με έντονη σωματική άσκηση.

Οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, το οποίο υπογράφεται από τον παιδίατρο. Για τη συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες απαιτούνται και ειδικές βεβαιώσεις συνήθως για μη μεταδοτικά νοσήματα και καρδιολογικό check-up.

Εξετάσεις που μπορεί να καλύψει ο ΕΟΠΥΥ όπως επίσης και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας. Μια έξυπνη εναλλακτική ή και συμπληρωματική ασφαλιστική κάλυψη στο εθνικό σύστημα υγείας, που την κρίσιμη στιγμή θα μας γλυτώσει από δαπάνες και χρόνο.   

Ασφάλιση Υγείας

Αποκτήστε προγράμματα που σας προσφέρουν ολοκληρωμένη φροντίδα.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα ατυχήματα αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας των παιδιών. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους συμβαίνουν συχνά μικροατυχήματα που όμως απαιτούν ιατρική περίθαλψη και η αντιμετώπισή τους είναι εφικτή χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των γονιών.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της προστασίας της υγείας των παιδιών μας μέσα από την έγκαιρη και στοχευμένη διάγνωση, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε εναλλακτικές υποδομές και υπηρεσίες υγείας.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας παιδιών πέρα από την κάλυψη δαπανών νοσηλειών – που μπορούν να φτάσουν σε εξαιρετικά μεγάλα ποσά – καλύπτουν επίσης τον παιδίατρο κι επισκέψεις σε ιατρούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων καθώς και σειρά έκτακτων ή και προγραμματισμένων εξετάσεων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Ολοκληρωμένα πακέτα που στοχεύουν να μας εξασφαλίσουν ψυχική ηρεμία σε ό,τι αφορά τη φροντίδα υγείας των παιδιών μας. 

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι έναν επαγγελματία Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή, ο οποίος θα μας καθοδηγήσει μέσω ανάλυσης των αναγκών μας στο κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας και θα είναι ο προσωπικός σύμβουλός μας σε όλες μας τις ανάγκες.

Στην ERGO Ασφαλιστική στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα σας με τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης για τη διαφύλαξη της υγείας σας, καθώς έργο μας είναι να σας παρέχουμε την προστασία που χρειάζεστε.

Ειδικά γι’ αυτή την περίοδο, μείνετε συντονισμένοι στο ιστολόγιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με οδηγίες και αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στο σχολικό περιβάλλον στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους: παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς!

Αξιολογήσεις
(0)

Σχόλια χρηστών (0)

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει πρώτα να συνδεθείτε

Σχετικά άρθρα

Διεθνής ημέρα εκπαίδευσης
Τα νέα μου
4 Φεβρουαρίου, 2021

Διεθνής ημέρα εκπαίδευσης

Ας κάνουμε την εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια παιχνίδι σε μία σχολική αυλή. H Μαλάλα Γιουσαφζαί, η νεότερη σε ηλικία κάτοχος βραβείου Νόμπελ στον κόσμο (Νόμπελ Ειρήνης), στην ομιλία της το 2013 στη συνέλευση των Νέων, στην έδρα του ΟΗΕ της Νέας Υόρκης, είχε πει τη χαρακτηριστική φράση «Ένα παιδί, ένα βιβλίο, ένας δάσκαλος και […]

Νέα σχολική χρονιά
Τα νέα μου
14 Σεπτεμβρίου, 2020

Νέα σχολική χρονιά

Φέτος θα είναι μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες όχι μόνο για τους γονείς, αλλά και για τα παιδιά που καλούνται να λειτουργήσουν στο σχολείο μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, λόγω της πανδημικής κρίσης, αλλά και γενικότερα των λοιμώξεων από τις οποίες πρέπει να προστατευτούν. Το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτέμβρη και […]