search Είσοδος
Η υγεία μου

Η σημασία της πρόληψης στην υγεία

7 Απριλίου, 2021

Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση… το καλύτερο δώρο για την υγεία μας!

Τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο, οι εξελίξεις που έχουν παρατηρηθεί στον τομέα της υγείας τον 21ο αιώνα μπορούν να θεωρηθούν πραγματικά σημαντικές. Πιο συγκεκριμένα, η ραγδαία πρόοδος της ιατρικής επιστήμης έχει συντελέσει στη βαθύτερη κατανόηση των ασθενειών, εστιάζοντας σε αποτελεσματικότερες μεθόδους αντιμετώπισής τους. 

Μια τάση που βρήκε πρόσφορο έδαφος στην περίοδο της πανδημίας, δημιουργώντας παράλληλα μία θετική πλευρά στα γεγονότα που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, με τον κόσμο να έχει πλέον αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εξασφάλιση της υγείας του. 

Τι πραγματικά σημαίνει όμως «προσέχω την υγεία μου»;

Σύμφωνα με γενική παραδοχή της ιατρικής κοινότητας, το σημαντικότερο ρόλο για την προστασία της υγείας μας διαδραματίζει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, δηλαδή ο προληπτικός προσυμπτωματικός έλεγχος της υγείας μας, σε συνδυασμό με τις συμβουλές των ειδικών σε θέματα διατροφής, άσκησης και διαχείρισης του άγχους μας. Από ένα απλό ετήσιο «check up» μέχρι πολύπλοκες διαγνωστικές εξετάσεις, πάντα μετά από παρότρυνση των ειδικών, αποτελούν ένα καλό «ιστορικό» για την πορεία της υγείας μας. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια αυτής της καταγραφής, τόσο πιο χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους οι ιατροί, όταν αυτό ζητηθεί ή υπάρξει ανάγκη. 

Ένα ακόμη πολύ σπουδαίο προληπτικό μέτρο, κυρίως στις νεαρές ηλικίες, είναι ο εμβολιασμός. Μια μέθοδος, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει έρθει στο προσκήνιο και συνεχίζει να αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο πρόληψης και καταπολέμησης –ειδικά παιδικών– νοσημάτων με ποσοστό 97%.     

Η ασφάλιση υγείας ως εργαλείο πρόληψης.

Έχοντας κατανοήσει τη σημασία της προστασίας της υγείας μας μέσα από την έγκαιρη και στοχευμένη διάγνωση, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε εναλλακτικές υποδομές & υπηρεσίες υγείας.

Ποιες είναι όμως οι διαθέσιμες επιλογές που έχουμε πέρα από το αξιόπιστο και έμπειρο Εθνικό Σύστημα Υγείας και πώς λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση; Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει και πώς αυτό το παράλληλο σύστημα ιδιωτικής περίθαλψης μπορεί να πολλαπλασιάσει τις επιλογές μας και να λειτουργήσει ως εργαλείο πρόληψης της υγείας μας;

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι έναν επαγγελματία Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή, ο οποίος θα μας καθοδηγήσει μέσω ανάλυσης των αναγκών μας στο κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας και θα είναι ο προσωπικός σύμβουλός μας σε όλες μας τις ανάγκες.

Στην ERGO Ασφαλιστική στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα σας με τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης για τη διαφύλαξη της υγείας σας, καθώς έργο μας είναι να σας παρέχουμε την προστασία που χρειάζεστε.

Αξιολογήσεις
(0)

Σχόλια χρηστών (0)

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει πρώτα να συνδεθείτε

Σχετικά άρθρα

Ασφάλιση Υγείας
Η υγεία μου
30 Απριλίου, 2020

Ασφάλιση Υγείας

Μέτρο προστασίας & η επίκαιρη απάντηση στον Covid-19 Η ασφάλιση υγείας είναι ένας έξυπνος τρόπος, εν καιρό πανδημίας, να συνδυάσουμε το αξιόπιστο και έμπειρο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις ευέλικτες και ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Ένα πρόσθετο μέτρο προστασίας, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά στη δημόσια υγεία. Ένας τρόπος […]

Φροντίζουμε τον εαυτό μας , κάνοντας το ετήσιο check up μας!
Η προστασία μου
11 Φεβρουαρίου, 2021

Φροντίζουμε τον εαυτό μας , κάνοντας το ετήσιο check up μας!

Παρά τις αρκετές δυσκολίες που έφερε η πανδημία στη ζωή μας, μπορούμε να πούμε ότι αποκομίσαμε και κάτι θετικό: να εκτιμούμε και να σεβόμαστε τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική υγεία μας, που πολλές φορές στη ρουτίνα της καθημερινότητας θυσιάζουμε, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις και τις εκκρεμότητές μας.  Ένα ετήσιο […]

Πάρε αθλητικά και φύγαμε
ERGOruns
9 Δεκεμβρίου, 2020

Πάρε αθλητικά και φύγαμε

Που μπορούμε να φτάσουμε μέσα από μικρές καθημερινές συνήθειες που μέχρι τώρα σνομπάραμε ή πάντα λέγαμε ότι θα έχουμε χρόνο στο μέλλον να τις εντάξουμε στη ζωή μας; Σίγουρα σε μία βελτιωμένη, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά, εκδοχή του εαυτού μας.  Μήπως ήρθε, λοιπόν, η ώρα να κάνουμε τώρα την αλλαγή; Άσε κάτω τον καφέ […]